Ne pare rău, înregistrarea s-a încheiat.

În aceste întâlniri cu Natura, cu Celălalt și cu Sinele ne conectăm în moduri bogate în sens și cu alți oameni cărora le pasă la un nivel profund de planetă și toate vietățile naturii, și folosim dinamica grupului și puterea inteligenței colective pentru a imagina și iniția noi moduri de a manifesta activ respectul și iubirea pentru întreagă creație a Pământului; de a iniția împreună un proces de reechilibrare și de a crea activități care să ne transforme conștiința și gândirea în viață de zi cu zi.


  • Data: 13/05/2019 07:00 PM
  • Locaţie: Strada Arhitect Ion Mincu 1, Bucharest, Romania (Hartă)
  • Mai multe informaţii: Seneca Anticafe

Descriere

Natura Ta

Întâlniri eco- prietenoase

Uneori, când urc pe munte, simt că parcă timpul nu există. E o frumusețe, o pace întinsă și plină de înțelepciune în care mă scufund și simt că lumea este un loc bun. Îmi doresc să am același sentiment și printre oameni, dar adesea pare atât de greu... În fiecare zi aflăm de acțiuni distrugătoare ale oamenilor asupra pădurilor, subsolului, râurilor, mărilor și habitatelor naturale, cele mai multe făcute în numele ‘’dezvoltării”. În fiecare zi auzim cuvinte de laudă despre succesul unor companii și a oamenilor care le conduc. In fiecare zi facem efort să ne simțim bine: să ne mobilizăm energia, să nu ne lăsăm descurajați de perspectivele sumbre despre viitor și nici de sentimentul că nu  mai avem nicio clipă pentru noi înșine, că mereu trebuie să performăm și să răspundem cerințelor altora. Care să fie rostul? Cum ar trebui să trăiesc? Ce pot face eu? Și de fapt, ce numesc eu? Când suntem în natură uneori ne simțim contopiți cu ea. Care sunt granițele eului? La nivelul pielii? La capătul expirației unde inspiră frunzele copacilor? La capătul degetelor când culeg o floare? În bucuria pe care o simt când mă afund în iarbă înalta sub soarele de iunie? În tristețea care mă cuprinde când văd o culme de munte dezpadurita, golașă și pustie?

Poate te întrebi ce legătură există între toate cele enumerate mai sus.

Îți propun să ne întâlnim și să împletim împreună ceea ce ne dorim și ce ne frământă în relație cu natura. Poate faci deja multe gesturi eco și te implici în proiecte de ecologie și te simți epuizată de efortul continuu contra curentului consumerist, poate ai vrea să faci mai mult și nu știi cum, sau poate te simți prea mic și fără putere. Dar dacă iubești natura, dacă îți pasă de ea, ești invitat(a). Vom descoperi împreună noi posibilități. Vino să refacem legăturile pierdute și uitate. Legăturile cu natură de care îți pasă și natură ta interioară.

În aceste întâlniri cu Natura, cu Celălalt și cu Sinele ne conectăm în moduri bogate în sens și cu alți oameni cărora le pasă la un nivel profund de planetă și toate vietățile naturii, și folosim dinamica grupului și puterea inteligenței colective pentru a imagina și iniția noi moduri de a manifesta activ respectul și iubirea pentru întreagă creație a Pământului; de a iniția împreună un proces de reechilibrare și de a crea activități care să ne transforme conștiința și gândirea în viață de zi cu zi.

Ce vom face?

Ne vom împărtăși preocupările legate de natură și vom explora trăirile declanșate de acestea. Fiecare trăire transmite un mesaj și poate inspiră și hrăni o acțiune. Adesea ne ferim de emoțiile neplăcute pentru că nu ne-a învățat nimeni care e rostul lor și ce să facem cu ele.

Vom împărtăși obiceiurile bune pe care ni le-am creat din dragoste de natură. A tria deșeurile casnice poate fi primul pas, dar cu ce continuăm?

Ne reconectam cu natura și astfel putem descoperi că fiecare dintre noi purtăm o ecologie interioară și ea este cea care dă viață, creativitate și energie de creștere acțiunilor exterioare.

Ascultăm și visăm, ne cunoaștem și ne bucurăm de a ne fi regăsit tribul.

Dacă mesajul răspunde unor nevoi pe care le simți sau ți-a trezit curiozitatea și simți că poate fi pentru ține chiar dacă încă nu șții exact la ce te ajută, ești binevenit, ești binevenită! Putem să atingem o libertate mai cuprinzătoare în relația noastră cu natură, să simțim că avem capacitatea de a crea și relaționa în moduri bune pentru toate lumile în care ne mișcăm, nu doar cea materială, nu doar a cercului strâns de oameni cu care suntem familiari, nu doar în beneficiul propriu.

Întâlnirile sunt adresate celor cărora le pasă de felul în care tratăm natura, de viitorul umanității, celor care înțeleg că nu putem evolua separat și separați de natură, celor aflați pe calea dezvoltării personale și a lărgirii conștiinței, activiștilor, artiștilor, vizionărilor, visatorilor și vindecătorilor. Poate te gândești că ești prea mic și orice ai face tu, este prea puțin. Vino, nu lăsa o idee să te separe de ceva la care ții. Felul în care gândim astăzi influențează ce vom face, devine ”personalitatea’’ copiilor noștri și definește mentalitatea generației următoare.

Natura ta. A ta pentru că îi aparții, așa cum aparții mamei.

Detalii de organizare:

Unde: Seneca Anticafe, aproape de parcul Kiseleff, unde vom și ieși pentru a întâlni natură. Stația de metrou Victoriei și mașina 300 la Piața 1 Mai sunt cele mai rapide modalități de acces public.

Când: Prima întâlnire: 8 aprilie 2019, ora 19. Următoarele întâlniri, la interval de două săptămâni, cu modificări agreate de grup.

Susținerea ta: 50 Ron , din care 38 Ron pentru facilitare și 12 Ron pentru Seneca Anticafe, suma ce acoperă găzduirea și snacks – fructe, biscuiți, ceai, limonadă.

Așteptăm înscrierile la adresa contact@senecanticafe.ro, iar eventuale Întrebări despre eveniment: adina@adinaborta.com sau contact@senecanticafe.ro

Facilitare: Adina Bortă, psihoterapeut, coach și prietenă a plantelor

“Sprijin oamenii în căutările lor înspre cunoaștere de sine, armonie, dezvoltare și împlinire. Certificată la nivel european ca hipnoterapeuta, practiciană EMDR și coaching, m-am pregătit cu mentori remarcabili în metode variate de transformare și dezvoltare umană - educație, psihoterapie, coaching, consultanță în organizații, ecologie spirituală, evaluare personală și a profilului de valori.

În ultimii ani muncă m-a purtat de la psihoterapie la ecoterapie. Plantele mi-au fost călăuze și învățătoare în înțelegerea că suntem parte din țesătură vastă a vieții și că starea noastră de bine depinde de aceste relații hrănitoare cu întreaga natură.

Întâlnirile eco-prietenoase sunt expresia dorinței mele de a contribui cu tot ce am acumulat la refacerea unității dintre diferitele arii ale vieții noastre și la îmbogățirea relației noastre cu natură”.

Mai multe detalii despre Adina aici: http://adinaborta.com/adina-ro/