Ne pare rău, înregistrarea s-a încheiat.

Peter Wohlleben, pădurarul care a surprins o lume întreagă cu bestsellerul „Viața secretă a copacilor”, vine pentru prima dată în România! Te invităm în seara de joi, 29 august, la Seneca AntiCafe, la întâlnirea cu Peter Wohlleben, autorul care ne-a făcut să vedem cu alți ochi copacii pe lângă care trecem! Luiza Vasiliu, editor coordonator Scena9, va dialoga cu invitatul serii și cu Paul Slayer Grigoriu, traducătorul uneia din cele trei cărți semnate de Wohlleben disponibile deocamdată în limba română. Așteptăm cu drag cititorii interesați de copaci, pădure, animalele din ea, de comunități sustenabile și de rolul pădurilor în contextul schimbărilor climatice. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.


  • Data: 29/08/2019 07:01 PM
  • Locaţie: Strada Arhitect Ion Mincu 1, București, România (Hartă)
  • Mai multe informaţii: Seneca Anticafe

Descriere

În pădure se petrec cele mai uluitoare lucruri: copacii comunică între ei. Nu doar că au grijă cu multă dragoste de puieți, ci îngrijesc cu atenție vecinii bolnavi sau bătrâni. Copacii au senzații, sentimente, memorie. Incredibil, dar adevărat!


Pădurarul Peter Wohlleben face lumină în desișul întunecat al pădurilor și ne dezvăluie aspecte surprinzătoare dintr-un univers misterios. Prin intermediul poveștilor sale fascinante despre capacitățile nebănuite ale copacilor, Peter Wohlleben vorbește atât despre cele mai noi descoperiri din domeniul științific, cât și despre propriile experiențe. O declarație de dragoste făcută pădurii.


Pentru mulți oameni, pădurea reprezintă un spațiu al nostalgiei, simbolul liniștii și al naturii neatinse. În cartea de față, renumitul pădurar Peter Wohlleben ne dezvăluie crâmpeie din viața secretă a copacilor, scoțând la iveală detalii uluitoare despre aceștia: copacii au memorie, comunică între ei, simt durerea și pot chiar să facă insolație sau, pe măsură ce înaintează în vârstă, să le apară riduri.


Anumiți copaci, cum ar fi stejarii, comunică prin mesaje olfactive: atunci când un exemplar e atacat, emană anumite substanțe prin care-și avertizează semenii din imediata apropiere. Alții produc în decurs de câteva minute seve amare, care alungă insectele.